szerda, december 08, 2004

gasztrozsidó

Na jó. Lehet, hogy Hanukán sem a zsiniben indítod a reggeleket. Lehet, hogy nem ugrálsz esténként eksztázisban lakodalmas hászid-technóra a nyugati-téren. Talán még hanukai DJ-Die partira sem mész el az Olef Pálme házba. De egy dolgot azért mindenképp meg kell tenned minden Hanukán.

Ez pedig a latkesz-sütés. Majd fogyasztás. Amivel kezdetét veszi az a koleszterin-túra, ami csak januárban fog véget érni.

A latkesz tehát egy zsidó kaja, amit hanukán szokás enni. Krumpliból készül és olajtól csöpög - emlékeztet ugye a hanukai csodára.

Az alaprecept: félkiló hámozott, reszelt krumpli+egy nagy fej reszelt hagyma+két tojás+három evőkanál liszt+só+bors+olaj. Az első hat összetevőt keverd jól össze. Utána palacsintasütőben forrósítsd fel az olajat merőkanál mennyiségenként a masszát jól süssed ki.

Fershray?